ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΗΞΕΡΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Διαβάσαμε σήμερα στην τελευταία σελίδα της Πελοποννήσου ένα μικρό παρασκήνιο σχετικά με το πότε και υπό ποιες ...

ΠΟΙΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ

255 οργανισμοί που απασχολούν περισσότερους από 6.000 εργαζομένους ...

ΠΛΑΦΟΝ 2.2ΟΟ ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Επιφυλάξεις εκφράζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το αν και κατά πόσο η θέσπιση πλαφόν 2.400 ευρώ στις συντάξεις είναι αρκετή...

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΥΣ 11,6 ΔΙΣ ΕΥΡΩ

Σε τεντωμένο σχοινί προσπαθεί να ισορροπήσει το οικονομικό επιτελείο...

ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40.000 ΕΥΡΩ

Το βασικό σενάριο προβλέπει διατήρηση των απαλλαγών και εκπτώσεων για τους έχοντες εισοδήματα έως 30.000 ευρώ...

ΜΙΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ


Πάνω από 40 ήταν οι αυτοκτονίες πέρυσι στη Δυτική Ελλάδα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Αναλυτικότερα 41 ήταν οι συμπολίτες μας που έβαλαν τέλος στη ζωή τους, είτε λόγων οικονομικών, είτε λόγω προσωπικών προβλημάτων....
Από τα συγκεκριμένα στοιχεία προκύπτει ότι έχουμε κατά μέσο όρο μία αυτοκτονία την εβδομάδα στη Δυτική Ελλάδα, εικόνα όμως που παρά την τραγικότητα της κατάστασης είναι ασυγκρίτως καλύτερη από αυτή που συναντά κανείς στην Αττική ή τη Βόρεια Ελλάδα.
Τελευταίο τραγικό περιστατικό ήταν η αυτοκτονία 49χρονου στην Οβρυά Πάτρας , ο οποίος βρέθηκε απαγχονισμένος τα ξημερώματα σε υπόγειο οικοδομής.
fimotro.blogspot.com

ΠΟΙΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ


255 οργανισμοί που απασχολούν περισσότερους από 6.000 εργαζομένους βρίσκονται στη "μαύρη" λίστα των φορέων που πρόκειται να καταργηθούν, να συγχωνευθούν ή να ολοκληρωθεί τάχιστα η διαδικασία κατάργησής τους, σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής.
Σύμφωνα με δήλωση του υπουργού Αντώνη Μανιτάκη, οι εργαζόμενοι στους οργανισμούς δεν κινδυνεύουν με απόλυση.
Τον κατάλογο, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, επεξεργάζεται ειδική ομάδα εργασίας στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης καθώς και στο υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να καταλήξουν στην τελική λίστα πριν από το τέλος Αυγούστου, η οποία θα συμπληρώσει το μεγάλο κύμα καταργήσεων των δημοσίων φορέων που προγραμματίζει η κυβέρνηση.

Οι 255 οργανισμοί που καταργούνται ή συγχωνεύονται

1. Κατάργηση του Επιστημονικού και Ερευνητικού Κέντρου Πολιτικής Προστασίας στο πλαίσιο του σχεδιασμού για τη δημιουργία ενιαίου κέντρου διαχείρισης κινδύνων.
2. Απορρόφηση της «Ανώνυμη Εταιρεία Διώρυγας της Κορίνθου» από τη Δημόσια Επιχείρηση Κινητών Αξιών ΑΕ.
3. Συγχώνευση του Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ ΑΕ) με το Ελληνικό Κέντρο Επενδύσεων (ΕΛΚΕ).
4. Ενταξη της Σχολής Επιμόρφωσης Υπαλλήλων ΥΠΟΙΟ στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης.
5. Ενταξη του Οργανισμού Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων (ΟΑΕΠ) στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ως ειδικός κλάδος δραστηριότητας.
6. Ρευστοποίηση περιουσίας της «ΑΕ Εκμεταλλεύσεως Ακινήτων».
7. Ενταξη του Ειδικού Ταμείου Ελέγχου παραγωγής και ποιότητας αλκοόλης αλκοολούχων ποτών στη γενική ρύθμιση για τους ειδικούς λογαριασμούς.
8-9. Συγχώνευση σε έναν φορέα του Ελληνικού Οργανισμού Τυποποίησης (ΕΛΟΤ), του Εθνικού Συστήματος Διαπίστευσης (ΕΣΙΔ) και του Ελληνικού Ινστιτούτου Μετρολογίας (ΕΙΜ).
10-11. Συγχώνευση σε μία εταιρεία της Εταιρείας Τεχνολογικής Ανάπτυξης Κεραμικών & Πυρίμαχων Υλικών ΑΕ (ΕΚΕΠΥ ΑΕ), της Εταιρείας Βιομηχανικής Ερευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης Μετάλλων (ΕΒΕΤΑΜ ΑΕ) και της «Ελληνικό Κέντρο Αργιλλομάζης ΑΕ).
12-14. Συγχώνευση της Εταιρείας Τεχνολογικής Ανάπτυξης Κλωστοϋφαντουργίας, Ενδυσης και Ινών ΑΕ (ΕΤΑΚΕΙ ΑΕ), της «Ελληνικό Κέντρο Αργυροχρυσοχοϊας ΑΕ» (ΕΛΚΑ ΑΕ) και της «Κέντρο Ελληνικής Γούνας ΑΕ» (ΚΕΓ ΑΕ) με την «Κέντρο Τεχνολογίας και Σχεδιασμού ΑΕ».
15. Συγχώνευση του Οργανισμού Λαϊκών Αγορών Θεσσαλονίκης με τον Οργανισμό Λαϊκών Αγορών Αθήνας - Πειραιά σε έναν οργανισμό.
16. Κατάργηση του Ιχθυοκαλλιεργητικού Κέντρου Αχελώου.
17. Κατάργηση του Τεχνολογικού Πάρκου «Λεύκιππος».
18. Συγχώνευση της Εταιρείας Ερευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης της Βιομηχανίας Τροφίμων ΑΕ (ΕΤΑΤ ΑΕ) με τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).
19. Συγχώνευση του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών (ΕΚΚΕ) με το Εθνικό Ιδρυμα Ερευνών (ΕΙΕ).
20. Συγχώνευση του Κέντρου Ερευνας Τεχνολογίας & Ανάπτυξης Θεσσαλίας (ΚΕΤΕΑΘ) στο Εθνικό Κέντρο Ερευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης.
21. Απορρόφηση της «Εθνικό Δίκτυο Ερευνας και Τεχνολογίας ΑΕ» (ΕΔΕΤ ΑΕ) από την «Αθηνά» - Ερευνητικό Κέντρο Καινοτομίας στις Τεχνολογίες της Πληροφορίας, των Επικοινωνιών και της Γνώσης.
22. Κατάργηση της Εταιρείας Διανομής Αερίου ΑΕ.
23. Κατάργηση της Δημόσιας Επιχείρησης Πολεοδομίας και Στέγασης.
24-39. Συγχώνευση των 29 φορέων διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών σε 13, ανά διοικητική περιφέρεια, υπό μελέτη και μείωση του αριθμού των διοικητικών τους συμβουλίων.
40. Κατάργηση της Εθνικής Ακαδημίας Γραμμάτων και Επιστημών, η οποία είναι ανενεργή.
41. Κατάργηση της Ιονίου Ακαδημίας, η οποία είναι ανενεργή.
42. Κατάργηση του Ινστιτούτου Παιδείας Ομογενών και Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης.
43. Συγχώνευση σε έναν φορέα του Εθνικού Γυμναστηρίου Αθηνών (Ι. Φωκιανός) με το Δημόσιο Πρότυπο Παιδικό Γυμναστήριο Καισαριανής.
44-108. Συγχώνευση 65 Κεφαλαίων Αποζημίωσης Φορτοεκφορτωτών (ΚΑΦ) Ξηράς και Λιμένος σε 7 μεγάλα ΚΑΦ Λιμένων - Ξηράς.
109. Ενοποίηση του Εθνικού Κέντρου Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΚΕΠ), του Εθνικού Κέντρου Πιστοποίησης και Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΕΚΕΠΙΣ) και του Εθνικού Συμβουλίου Σύνδεσης της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης με την Απασχόληση.
110-202. Συγχώνευση των διοικήσεων 102 Μονάδων Κοινωνικής Φροντίδας σε 9 ξεχωριστά εθνικά δίκτυα κοινωνικής φροντίδας.
203. Κατάργηση του Οργανισμού Γεωργικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Απασχόλησης (ΟΓΕΕΚΑ «Δήμητρα») και μεταφορά αρμοδιοτήτων στο Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών.
204. Κατάργηση της Εθνικής Επιτροπής Γάλακτος Ελλάδος και μεταφορά των αρμοδιοτήτων της στον Ελληνικό Οργανισμό Γάλακτος και Κρέατος.
205. Κατάργηση του Επαγγελματικού Κέντρου Επιμόρφωσης Δασικών Υπαλλήλων.
206. Συγχώνευση του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης με το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.
207. Συγχώνευση του ΟΠΕΠ με το Ελληνικό Ιδρυμα Πολιτισμού και με το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων.
208. Κατάργηση του Οργανισμού Ανέγερσης Νέου Μουσείου Ακρόπολης, λόγω εκπλήρωσης του σκοπού του.
209. Συγχώνευση του Εθνικού Σκοπευτηρίου Χανίων με το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Χανίων.
210. Συγχώνευση του Πανηπειρωτικού Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ιωαννίνων με το Εθνικό Αθλητικό και Ναυτικό Κέντρο Ιωαννίνων.
211. Κατάργηση της «Αγροτουριστική ΑΕ» (ήδη υπό εκκαθάριση).
212. Συγχώνευση της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης ΑΕ (ΕΤΑ) με την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου ΑΕ.
213. Συγχώνευση της «ΓΑΙΑ ΟΣΕ ΑΕ» με την «ΕΡΓΑ ΟΣΕ ΑΕ».
214. Συγχώνευση της «ΕΔΙΣΥ ΑΕ» με την «ΟΣΕ ΑΕ»
215. Κατάργηση της Διεθνούς Ικαρίου Αεραθλητικής Ακαδημίας, διότι στο μεταξύ έχει καταστεί ανενεργή.
216. Λύση και θέση σε εκκαθάριση της «Ολυμπιακές Αερογραμμές ΑΕ».
217. Λύση και θέση σε εκκαθάριση της «Ολυμπιακή Αεροπλοϊα ΑΕ».
218. Μεταβίβαση της «Γαλιλαίος Ελλάς ΑΕ».
219. Λύση και θέση σε εκκαθάριση της «Ολυμπιακή Αεροπορία ΑΕ - Υπηρεσίες».
220. Μεταβίβαση της «Ολυμπιακή Εταιρεία Καυσίμων ΑΕ (66%)».
221. Μεταβίβαση της «Ολυμπιακή Ανώνυμη Ανεφοδιαστική Εταιρεία Αεροπορικού Καυσίμου ΑΕ» (65%).
222. Μεταβίβαση της «Πάνθεον Airways ΑΕ».
223. Μεταβίβαση της «Ελληνική Εταιρεία Επίγειας Εξυπηρέτησης Αεροσκαφών ΑΕ».
224. Μεταβίβαση της «Ελληνική Εταιρεία Συντήρησης και Επισκευής Αεροσκαφών ΑΕ».
225-255. 31 Λιμενικά Ταμεία θα εκχωρηθούν στους αντίστοιχους ΟΤΑ (Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

SPIEGEL : ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΒΟΗΘΕΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΝΤ


«Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο άφησε να εννοηθεί προς την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι δεν θα συμμετάσχει σε περαιτέρω βοήθεια προς την Ελλάδα», υποστηρίζει το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel» στην αυριανή του... 
έκδοση και προσθέτει ότι «η Ελλάδα θα μπορούσε να χρεοκοπήσει ήδη τον Σεπτέμβριο».

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, «η υπομονή του ΔΝΤ με την Ελλάδα πλησιάζει στο τέλος της», ενώ «υψηλόβαθμα στελέχη του Ταμείου έκαναν γνωστό στην ηγεσία της ΕΕ ότι το ΔΝΤ δεν προτίθεται πλέον να διαθέσει περαιτέρω χρήματα για την βοήθεια προς την Ελλάδα».
Το περιοδικό αναφέρει ότι αυτή την περίοδο η τρόικα εξετάζει κατά πόσο η χώρα εφαρμόζει τις υποχρεώσεις της για μεταρρυθμίσεις και υποστηρίζει ότι είναι ήδη βέβαιο πως η κυβέρνηση στην Αθήνα δεν μπορεί να μειώσει το χρέος της χώρας στο 120% του ΑΕΠ μέχρι το 2020, όπως έχει συμφωνηθεί. «Εάν η χώρα λάβει περισσότερο χρόνο για να εκπληρώσει τους στόχους της, αυτό θα συνεπάγεται, βάσει των εκτιμήσεων της τρόικας, επιπλέον βοήθεια μεταξύ 10 και 50 δισεκατομμυρίων ευρώ», επισημαίνεται και τονίζεται ότι «πολλές κυβερνήσεις της Ευρωζώνης δεν είναι πλέον διατεθειμένες να επωμιστούν νέα βάρη της Ελλάδας, ενώ χώρες όπως η Ολλανδία και η Φινλανδία έχουν συνδέσει τη δική τους βοήθεια με την συμμετοχή του ΔΝΤ».
Σε αυτό το πλαίσιο, συνεχίζει το δημοσίευμα, «ο κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη κρίνεται πλέον στις χώρες της Ευρωζώνης ως διαχειρίσιμος». Για να περιοριστεί ο κίνδυνος μόλυνσης προς άλλες χώρες, θέλουν οι κυβερνήσεις, σύμφωνα με το Spiegel, να περιμένουν την έναρξη λειτουργίας του νέου ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης ΕSΜ, η οποία ωστόσο δεν μπορεί να γίνει πριν από την έκδοση της απόφασης του γερμανικού Συνταγματικού Δικαστηρίου, στις 12 Σεπτεμβρίου.
Το περιοδικό αναφέρεται ακόμη στο ομόλογο που πρέπει να πληρώσει η Ελλάδα τον Αύγουστο: «Κανονικά η Αθήνα θα έπρεπε να πληρώσει στις 20 Αυγούστου 3,8 δισεκατομμύρια ευρώ προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Η λύση θα μπορούσε να δοθεί με εξόφληση του δανείου από τις κεντρικές τράπεζες των χωρών της Ευρωζώνης. Το ελληνικό κράτος θα μπορούσε να εκδώσει νέα βραχυπρόθεσμα κρατικά ομόλογα, τα λεγόμενα "t-bills" και να τα πουλήσει στις ελληνικές τράπεζες, οι οποίες θα τα υποβάλουν στην Τράπεζα της Ελλάδος ως εγγύηση για την νέα έκτακτη βοήθεια».
www.fimotro.blogspot.com

ΠΛΑΦΟΝ 2.2ΟΟ ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ


Επιφυλάξεις εκφράζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το αν  και κατά πόσο η θέσπιση πλαφόν 2.400 ευρώ στις συντάξεις είναι αρκετή.
Σύμφωνα με το '' Βήμα της Κυριακής '', ... 
οι υπολογισμοί που έγιναν δείχνουν ότι το όριο των 2.400 ευρώ που αποδέχτηκαν και οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί στη σύσκεψη της περασμένης εβδομάδας, δεν οδηγεί στον επιθυμητό στόχο. Για τον λόγο αυτό και εξετάζεται η περαιτέρω μείωση του στα 2.200 ευρώ.
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του ΚΕΠΕ, αν το πλαφόν τελικά οριστεί στα 2.200 ευρώ, θα εξασφαλιστεί μείωση δαπανών άνω του 1 δις ευρώ.
www.fimotro.blogspot.com

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΗΞΕΡΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ;

Η συγκεκριμένη φωτογραφία προέρχεται από τη μέρα
που αναφερόμαστε στο άρθρο μας.
Διαβάσαμε σήμερα στην τελευταία σελίδα της Πελοποννήσου ένα μικρό παρασκήνιο σχετικά με το πότε και υπό ποιες συνθήκες γνωστοποιήθηκε στον Αντώνη Σαμαρά  η πρόθεση Νικολόπουλου να κατέλθει υποψήφιος για της θέση του γραμματέα του κόμματος.

Εμείς ερχόμαστε να συμπληρώσουμε το ρεπορτάζ μετά από έρευνες που πραγματοποιήσαμε.

Την απόφασή του, την ερχόμενη Πέμπτη να κατέβει ως υποψήφιος γραμματέας της Ν.Δ ο τέως Υφυπουργός κ Νικολόπουλος, την είχε γνωστοποιήσει στον πρόεδρο της ΝΔ και σημερινό Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά από την πρώτη μόλις μέρα της προεδρίας του. Συγκεκριμένα στα τότε γραφεία της ΝΔ στην ιστορική Ρηγίλλης είχε προγραμματιστεί ραντεβού Σαμαρά-Νικολόπουλου στις 10 το πρωί.

Συνεχίζοντας λοιπόν το ρεπορτάζ μας μάθαμε ότι δημιουργήθηκε μία σύγχυση αρχικώς καθώς θεώρησαν ότι την ίδια ώρα της συνάντησης Σαμαρά-Νικολόπουλου είχε προγραμματιστεί και συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο. Μετά από ώρα συνειδητοποίησε το επιτελείου του Προέδρου ότι το ραντεβού με τον κ.κ Ιερώνυμο είχε προγραμματιστεί για τις 11 οπότε πήγαν με τον Νικολόπουλο να πιουν ένα καφέ και να συζητήσουν στην καφετέρια Metropolitan(Μεσσήνιου και πολιτικού φίλου του κ Σαμαρά). Εκεί συγκεκριμένα ο τέως Υφυπουργός παρέδωσε στον Πρόεδρό του ένα πολυσέλιδο υπόμνημα σχετικά με την αναδιοργάνωση της Νέας Δημοκρατίας στα πρότυπα των Δυτικοευρωπαϊκών και Αμερικανικών κομμάτων. Ένα από τα παραδείγματα που έθετε ήταν ότι τα όργανα του κόμματος δεν έχουν μόνο λόγο ύπαρξης σε καιρούς αντιπολίτευσης αλλά θα πρέπει να συγκαλούνται, να αποφασίζουν και να εγκρίνουν και την κυβερνητική τακτική...ΥΓ: Μιας και είδαμε πλέον τις υποψηφιότητες για τη θέση του γραμματέα της ΝΔ εμείς θα σας τις παρουσιάσουμε και θα σας πούμε την άποψή μας...Τα 4 ονόματα είναι: Ο κ. Νικήτας Κακλαμάνης, ο κ. Φίλιππος Ταυρής, ο κ. Παναγιώτης Αδρακτάς και ο κ. Νίκος Νικολόπουλος

Βλέποντας λοιπόν τα ονόματα των υποψηφίων θέλουμε να κάνουμε μία παρατήρηση σχετικά με το ρόλο του επόμενου γραμματέα της ΝΔ ανεξαρτήτως το ποιος είναι.

Στις σημερινές εποχές φτώχειας, εξαθλίωσης και απαξίωσης του συνόλου του πολιτικού κόσμου είναι φανερή και πιο απαραίτητη από ποτέ η ανάγκη για αναδιοργάνωση της λειτουργίας όλων των ελληνικών κομμάτων. Δεν νοείται για παράδειγμα ευρωπαϊκό κόμμα σύγχρονων όρων να μην συγκαλεί τα όργανά του προκειμένου να αποφασίσουν για την διαμόρφωση ενός νομοσχεδίου πρωτού κατατεθεί αυτό στη Βουλή. Εκτός και αν το κάθε κόμμα χρειάζεται στη θέση του γραμματέα του Φιλιππινέζες ή εντολοδόχους. Αν χρειάζεται ανθρώπους που ακούν τον παλμό της κοινωνίας τότε και πρέπει αυτοί να έρθουν στο προσκήνιο, αλλά και να υπάρξει ριζική επανεξέταση του τρόπου λειτουργίας των πολιτικών κομμάτων της χώρας μας ούτως ώστε αυτός ο παλμός να ηχεί μέσα στα κόμματα όχι μεμονωμένα αλλά εκπροσωπούμενος από θεσμικά τους όργανα.

ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΝΕ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ ΤΟΥ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ


Ρεπορτάζ : Ιωάννα Μάνδρου
(από την Καθημερινή της Κυριακής)
Ενα πρωτοφανές για τα ελληνικά -και όχι μόνον- δεδομένα δίκτυο πολιτικής διαφθοράς, που οργάνωνε, διακινούσε και μοίραζε τις μίζες από τα εξοπλιστικά, είχε στηθεί στις αρχές της δεκαετίας του 2000 με ιθύνοντα νου τον κ. Ακη... 
Τσοχατζόπουλο. Τουλάχιστον αυτό προκύπτει από τις μέχρι τώρα δικαστικές έρευνες. Το εν λόγω δίκτυο συγκροτούσαν έμπιστοι, αλλά και «παρατρεχάμενοι» του πανίσχυρου, τότε, πρώην υπουγού. Πρόσωπα που σήμερα αναδύονται από τις δικαστικές έρευνες σε ρόλους σκοτεινούς στο παρασκήνιο της αγοράς των μεγάλων εξοπλιστικών προγραμμάτων -ρωσικοί πύραυλοι και υποβρύχια- βρέθηκαν από πολύ νωρίς κοντά στον κ. Τσοχατζόπουλο. Αλλοι από την αρχή, ως στενοί του συνεργάτες, ενώ άλλοι επελέγησαν στη διαδρομή, ως κατάλληλοι για το παιχνίδι με τις προμήθειες.

Ο κ. Ιω. Σμπώκος, τότε γενικός γραμματέας Εξοπλισμών, που επί των ημερών του «έπεσαν» οι υπογραφές και για τους ρωσικούς πυραύλους TORM1, αλλά και για τα υποβρύχια, αναδεικνύεται πια -και από την απολογία του κ. Νικ. Ζήγρα- ως ο άνθρωπος που ήταν πανταχού παρών, το κλειδί στη διακίνηση του μαύρου χρήματος, αλλά και ο αποδέκτης τεράστιων χρηματικών ποσών. Δεν είναι τυχαίο πως ο κ. Ζήγρας, σε δύο μόνον σειρές στην γραπτή απολογία του, τού αποδίδει ίδια ευθύνη για τις μίζες με εκείνη που αποδίδει στον κ. Τσοχατζόπουλο. «Οι τελικοί αποδέκτες, λέει, του συνόλου των χρημάτων είναι οι Τσοχατζόπουλος και Σμπώκος».
Κυκλοφορεί ελεύθερος
Ο τελευταίος, που έχει εμπλακεί ποινικά στις έρευνες για τα υποβρύχια, κυκλοφορεί ελεύθερος, ενώ η ανάμειξή του στην αγορά των ρωσικών πυραύλων, που προκύπτει από πολλά στοιχεία, είναι ακόμα σε εκκρεμότητα.
Είναι, τέλος, εκείνος που ακόμα τον... κυνηγάει ο κ. Τσοχατζόπουλος για να του επιστρέψει, όπως έγραφε στο ημερολόγιό του, χρήματα από τις μίζες που έχει στα χέρια του, γεγονός που επιβεβαίωσε στην απολογία του και ο κ. Ζήγρας. «Τα χρήματα αυτά, είπε στον ανακριτή, τα ζητάει απεγνωσμένα μέχρι σήμερα ο Τσοχατζόπουλος από τον Σμπώκο, τον οποίο αποκαλεί στις σημειώσεις του “Βοσκό”».
Ενδιαφέρων όμως είναι και ο ρόλος του κ. Ντίνου Μιχαηλίδη, τότε υπουργού Εσωτερικών της Κύπρου και στενού φίλου του κ. Τσοχατζόπουλου. Στη διακίνηση μετρητών και επιταγών, αλλά και στο στήσιμο εταιρειών- πλυντηρίων, για τις προμήθειες από τους ρωσικούς πυραύλους, σύμφωνα με την κατάθεση Ζήγρα, είχε πολύτιμη συνεισφορά. Ο κ. Μιχαηλίδης είναι εξαίρετος γνώστης των πολιτικών διαδρόμων, με σοβαρές γνωριμίες στη Ρωσία. Κέρδισε την εμπιστοσύνη του κ. Τσοχατζόπουλου και μπήκε ενεργά στη διακίνηση του πολιτικού χρήματος, δίδοντας σχετικά δείγματα γραφής.
Στο μάτι του κυκλώνα
Οι συναντήσεις του με τον κ. Τσοχατζόπουλο γίνονταν απευθείας ή με τη μεσολάβηση του κ. Ζήγρα, που στην κατάθεσή του αποκάλυψε πολλά για τον ρόλο του. Ο κ. Μιχαηλίδης φέρεται να είναι εκείνος που μεταφέρει τεράστια ποσά «έξω». Σήμερα βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα των δικαστικών ερευνών.
Τα γρανάζια όμως αυτών των μηχανών διακίνησης του πολιτικού χρήματος δεν θα είχαν κινηθεί με την ακρίβεια ελβετικού ρολογιού αν δεν μεσολαβούσαν δύο σημαντικά πρόσωπα. Ο επιχειρηματίας Βλάσης Καμπούρογλου, με ιδιαίτερες σχέσεις με το στρατιωτικό κατεστημένο της Ρωσίας, που βρέθηκε σε θέση διευθύνοντος συμβούλου σε μια off shore που διαχειρίστηκε τα αντισταθμιστικά οφέλη του εξοπλιστικού προγράμματος -Drumillan Hellas- και ο Al Sayd Foyad, που μετείχε στο διοικητικό συμβούλιο αυτής της εταιρείας και ήταν εκείνος που -όπως έχει προκύψει από τις έρευνες- έσπασε σε έξι επιταγές τη μίζα των 81 εκατ. ευρώ και διασφάλισε τη διακίνησή της σε λογαριασμούς σε τράπεζες του εξωτερικού μέσω άλλων εξωχώριων εταιρειών…
www.fimotro.blogspot.com

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΥΣ 11,6 ΔΙΣ ΕΥΡΩ


Ρεπορτάζ : Σωτήρης Νίκας
(από την Καθημερινή)
Σε τεντωμένο σχοινί προσπαθεί να ισορροπήσει το οικονομικό επιτελείο, καθώς από τη μία πρέπει να εντοπίσει μέτρα ύψους 11,6 δισ. ευρώ για τα επόμενα χρόνια και από την άλλη να πείσει την τρόικα ότι δεν απαιτούνται νέες παρεμβάσεις... 
φέτος. Κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών παραδέχεται ότι το πακέτο των μέτρων για την εξοικονόμηση 11,6 δισ. ευρώ δεν θα είναι έτοιμο την ερχόμενη εβδομάδα, οπότε θα έρθουν οι επικεφαλής της τρόικας, αλλά στη δεύτερη φάση της επίσκεψής τους, που θα πραγματοποιηθεί μετά τις 20 Αυγούστου.
Η εξέλιξη αυτή αναδεικνύει και το πόσο δύσκολο είναι να βρεθούν οι παραπάνω εξοικονομήσεις. Πάντως, αυτή τη στιγμή είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο τα 11,6 δισ. ευρώ να αυξηθούν καθιστώντας την κατάσταση ακόμα δυσκολότερη.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, με την ύφεση φέτος στο 7% και του χρόνου στο 3% (έναντι στόχων για 4,7% και 0% αντίστοιχα), οι ανάγκες για νέα μέτρα στην επόμενη διετία αυξάνονται στα 14 δισ. ευρώ.
Το ενδεχόμενο λήψης επιπλέον μέτρων τόσο για τη διετία 20132014, όσο και φέτος θα συζητηθούν με την τρόικα τον επόμενο μήνα, ενώ είναι σαφές ότι ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας, θα ζητήσει τον Σεπτέμβριο και τα μέτρα της επόμενης διετίας να «σπάσουν» σε τέσσερα χρόνια όσα κι αν είναι.
Προς το παρόν, το υπουργείο Οικονομικών έχει εντοπίσει μέτρα ύψους 5,1 δισ. ευρώ (από τη μελέτη του ΚΕΠΕ) και άλλα 3 δισ. ευρώ από τις προτάσεις των άλλων υπουργείων. Στα μέτρα αυτά περιλαμβάνονται:
1. Η εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου στις ΔΕΚΟ. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ θα υποστούν κι άλλες μειώσεις στις αποδοχές τους. Αλλωστε, η επέκταση του ενιαίου μισθολογίου στις ΔΕΚΟ ήταν κάτι που είχε προβλεφθεί, αλλά τώρα έχει έρθει και η ώρα να εφαρμοστεί.
2. Η επιβολή πλαφόν στις συντάξεις πάνω από το οποίο θα γίνουν περικοπές. Το πλαφόν θα κινηθεί στα 2.200-2.400 ευρώ για να εξοικονομηθεί περίπου 1,5 δισ. ευρώ. Μάλιστα, από το οικονομικό επιτελείο αναφέρουν ότι οι παρεμβάσεις στις συντάξεις και το κοινωνικό κράτος πρέπει να γίνουν για να αποφευχθεί νέα μείωση μισθών στο Δημόσιο.
3. Οι έλεγχοι για να εντοπιστούν «μαϊμού» και αδήλωτες συντάξεις. Εκτιμάται ότι το 8%10% των συντάξεων που δίνονται είτε δεν δηλώνονται στην εφορία, είτε δεν υπάρχουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να παρέχονται. Να σημειωθεί ότι το κονδύλι για όλες τις συντάξεις είναι περίπου 31 δισ. ευρώ κάθε χρόνο, οπότε γίνεται αντιληπτό ότι το 8%-10% των συντάξεων αφορά ένα ποσό της τάξης των 2-3 δισ. ευρώ.
4. Η ανάθεση υπηρεσιών του Δημοσίου σε ιδιώτες (outsourcing). Πρόκειται για υπηρεσίες όπως το ΚΤΕΟ ή τα κέτερινγκ των νοσοκομείων, ενώ στο οικονομικό επιτελείο επεξεργάζονται και σχέδιο ενοικίασης των περιφερειακών νοσοκομείων σε ιδιώτες για την ανάπτυξη των τοπικών οικονομιών και του ιατρικού τουρισμού.
5. Η αύξηση των ωρών εργασίας των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Στόχος αυτής της πρότασης είναι να περιοριστούν οι ανάγκες για προσλήψεις.
6. Η συγχώνευση τμημάτων ΑΕΙ και ΤΕΙ.
7. Η περικοπή κοινωνικών επιδομάτων. Εκτιμάται ότι από αυτό τον χώρο θα προκύψει σημαντικό όφελος. Ωστόσο, τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας αναζητούν τον τρόπο με τον οποίο το μέτρο θα εφαρμοστεί με δίκαιο τρόπο και επικρατέστερη μέθοδος φαίνεται να είναι η θέσπιση εισοδηματικών κριτηρίων.
8. Παροχή προνοιακών επιδομάτων μόνο στο 20% του πληθυσμού που αποτελεί τον «φτωχό πληθυσμό». Είναι κάτι που αναφερόταν και στην τελευταία έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ).
9. Η παροχή επιδόματος σε μακροχρόνια ανέργους. Δηλαδή και μετά τον πρώτο χρόνο στην ανεργία να παρέχεται ένα επίδομα. Κάτι που δεν συμβαίνει σήμερα.
www.fimotro.blogspot.com

ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40.000 ΕΥΡΩ


Ρεπορτάζ : Κώστας Τσαχάκης
(από το Έθνος της Κυριακής)
Το βασικό σενάριο προβλέπει διατήρηση των απαλλαγών και εκπτώσεων για τους έχοντες εισοδήματα έως 30.000 ευρώ, περικοπή κατά 50% των φοροαπαλλαγών από 30.000 έως 40.000 ευρώ και πλήρη κατάργηση... 
για τους φορολογούμενους με οικογενειακό εισόδημα άνω των 40.000 ευρώ

Σύμφωνα με σχέδιο του υπ. Οικονομικών, πρόκειται να μπει τέλος στις φοροαπαλλαγές για όσους έχουν εισόδημα πάνω από 40.000 ευρώ
Μπαίνουν εισοδηματικά κριτήρια στις φοροαπαλλαγές, σύμφωνα με σχέδιο που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών. Μάλιστα εξετάζεται να μπει τέλος στις φοροαπαλλαγές για όσους έχουν εισόδημα πάνω από 40.000 ευρώ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το βασικό σενάριο που επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών προβλέπει διατήρηση των απαλλαγών και εκπτώσεων για τους έχοντες εισοδήματα έως 30.000 ευρώ, περικοπή κατά 50% των φοροαπαλλαγών για νοικοκυριά με εισοδήματα από 30.000 έως 40.000 ευρώ και πλήρη κατάργηση των εκπτώσεων από τον φόρο εισοδήματος για τους φορολογούμενους με οικογενειακό εισόδημα άνω των 40.000 ευρώ.
Με την τρόικα να πιέζει για κατάργηση των φοροαπαλλαγών και προτιμησιακών καθεστώτων, στο στόχαστρο του υπουργείου Οικονομικών βρίσκονται δεκάδες φοροαπαλλαγές. Με τις περικοπές και τις καταργήσεις εκτιμάται ότι θα προκύψει αύξηση εσόδων τουλάχιστον κατά 3 δισ. €.
Το σχέδιο
Πιο συγκεκριμένα, εξετάζεται:
1. Να καταργηθούν πλήρως οι εκπτώσεις από τον φόρο εισοδήματος ποσοστού 10% των δαπανών για ιατρικές επισκέψεις και εξετάσεις, νοσήλια, ενοίκια, δίδακτρα φροντιστηρίων, ασφάλιστρα ζωής, ασφαλιστικές εισφορές, δωρεές, τόκους στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας κ.λπ. για όσους φορολογούμενους δηλώνουν ετήσια οικογενειακά εισοδήματα πάνω από 40.000 ευρώ. Οι εκπτώσεις θα περικοπούν κατά 50% για όσους δηλώνουν οικογενειακό εισόδημα από 30.000 έως 40.000 ευρώ και θα διατηρηθούν για τους έχοντες εισοδήματα έως 30.000 ευρώ.
2. Να καταργηθούν οι ρυθμίσεις που προβλέπουν εκπτώσεις δαπανών χωρίς δικαιολογητικά από τα ακαθάριστα έσοδα εμπορικών, βιομηχανικών, βιοτεχνικών και εξαγωγικών επιχειρήσεων.
3. Να καταργηθούν οι πρόσθετες μειώσεις φόρου εισοδήματος για τους μισθωτούς που εργάζονται σε παραμεθόριες περιοχές.
4. Να καταργηθούν οι μειώσεις στα καθαρά ποσά γεωργικού εισοδήματος για αγρότες και κτηνοτρόφους.
5. Να περικοπούν φοροαπαλλαγές για μεταβιβάσεις, γονικές παροχές, κληρονομιές και δωρεές περιουσιακών στοιχείων.
Επανεξετάζονται οι διατάξεις που προβλέπουν: Αφορολόγητο όριο 150.000 ευρώ για γονικές παροχές και για κληρονομιές ή δωρεές ακινήτων από τους γονείς στα παιδιά και από τον έναν σύζυγο στον άλλο, αφορολόγητα όρια για μεταβιβάσεις, γονικές παροχές, κληρονομιές και δωρεές πρώτης κατοικίας, σε 200.000 ευρώ για άγαμο, 250.000 ευρώ για έγγαμο και προσαυξάνονται κατά 25.000 ευρώ για κάθε ένα από τα δύο πρώτα τέκνα και κατά 30.000 ευρώ για κάθε ένα από το τρίτο και τα επόμενα.
www.fimotro.blogspot.com

ΦΗΜΕΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΜΟΝΤΙ ΚΑΙ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ


Τα βραδινά δελτία ειδήσεων των ιταλικών τηλεοπτικών καναλιών αναφέρονται με έμφαση στην αντίδραση κύκλων της κυβέρνησης Μόντι σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Κοριέρε Ντέλα Σέρα». Η Κοριέρε προχώρησε σήμερα... 
στην πρόβλεψη ότι ο ιταλός τεχνοκράτης πρωθυπουργός έχει σκοπό να συμφωνήσει με τα κόμματα που τον στηρίζουν την πρόκληση μιας «τεχνητής» κυβερνητικής κρίσης, με στόχο τη σύντομη προσφυγή στις κάλπες.

Όπως αναφέρει, όμως, το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού δικτύου Canale 5, ιδιοκτησίας του ομίλου Μπερλουσκόνι, «πηγές της προεδρίας της κυβέρνησης της Ρώμης τονίζουν ότι ο Μάριο Μόντι δεν έλαβε ποτέ σοβαρά υπόψη του το ενδεχόμενο να διακόψει πρόωρα τη νομοθετική περίοδο και τη θητεία της κυβέρνησης, διαμέσου μιας προσυμφωνημένης στέρησης της εμπιστοσύνης από μέρους των κομμάτων».


Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τα όσα ορίσθηκαν τον περασμένο Δεκέμβριο, οι βουλευτικές εκλογές θα πρέπει να λάβουν χώρα την Άνοιξη του 2013.


Τις τελευταίες ημέρες, όμως, μετά την επιδείνωση της ευρωπαϊκής οικονομικής κρίσης, άρχισαν να πληθαίνουν οι «φωνές» που θεωρούν ότι θα ήταν πιο φρόνιμο να επιλεγεί η οδός της άμεσης διεξαγωγής εκλογών τον επόμενο Οκτώβριο.


Κύριος εκπρόσωπος της «λύσης της κάλπης», με την επιστροφή σε πολιτική, καθαρά, κυβέρνηση, θεωρείται από τον Τύπο ο πρώην πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι, υπό την πίεση και μεγάλου αριθμού στελεχών του κόμματός του, του «Λαού της Ελευθερίας».


Το κεντροαριστερό «Δημοκρατικό Κόμμα», όμως, που στηρίζει επίσης την κυβέρνηση Μόντι και σύμφωνα με τα γκάλοπ έρχεται πρώτο στην πρόθεση ψήφου των Ιταλών, συνεχίζει να υποστηρίζει ότι στην παρούσα φάση έντονης οικονομικής αβεβαιότητας η κυβέρνηση τεχνοκρατών παραμένει η ασφαλέστερη δυνατή λύση.

ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ ΕΠΙ ΣΥΣΚΕΨΕΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΤΡΥΠΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ


Μαραθώνιες διαβουλεύσεις έχει ο πρωθυπουργός ενόψει της επιστροφής της τρόικας στην Αθήνα την Τρίτη 24 Ιουλίου για την αξιολόγηση του οικονομικού προγράμματος και τις συνομιλίες για τα μέτρα ύψους 11,5 δισ. ευρώ της επόμενης...
διετίας. Την Πέμπτη οι εκπρόσωποι των δανειστών θα συναντηθούν με τον υπουργό Οικονομικών και την Παρασκευή με τον πρωθυπουργό.
Η αποστολή της τρόικας θα συνεχιστεί τον Αύγουστο και θα παραμείνει όσο χρειαστεί, δήλωσε ο εκπρόσωπος του επιτρόπου οικονομίας Όλι Ρεν, Σάιμον Ο' Κόνορ. Σε ό,τι αφορά το ομόλογο που λήγει στις 20 Αυγούστου, ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν επανέλαβε τη δήλωση του επικεφαλής της ευρωζώνης Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μετά το Eurogroup της 9ης Ιουλίου, σύμφωνα με την οποία στη διάρκεια του Αυγούστου θα βρεθούν «τεχνικές λύσεις» προκειμένου η Ελλάδα να είναι εντάξει προς τις υποχρεώσεις της.

Ο Ασσαντ αντεπιτιθεται


Όπως μεταδίδει το δίκτυο Αljazeera οι κυβερνητικές δυνάμεις αντεπιτίθενται και μαίνονται σκληρές μάχες στη πόλη Αλλέπο..Οι συγκρούσεις φαίνεται να εξαπλώνονται από νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου, σύμφωνα με το συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.
Δείτε το βίντεο
http://pikri-sokolata.blogspot.gr/2012/07/o_21.html

ΒΟΜΒΑ Al Jazeera: Tα ελληνικα ΜΜΕ ελεγχονται από την τροικα [ΒΙΝΤΕΟ]Το ρεπορτάζ φωτογραφίζει ευθέως το MEGA, το ΣΚΑΙ και συγκεκριμένους μεγαλοδημοσιογράφους που οφθαλμοφανέστατα έχουν ταχθεί υπέρ του Μνημονίου, των χρηματοπιστωτικών οίκων και των Κυβερνήσεων που υπηρετούν όλα αυτά, θεωρώντας οποιαδήποτε ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ πρόταση 'ένα βήμα στο γκρεμό'. Διαβάστε (και δείτε) τι λέει για το Alter, την Ελευθεροτυπία και την σύγχυση στην ενημέρωση που προκαλούν συγκεκριμένοι μεγαλοδημοσιογράφοι...Το ρεπορτάζ κλείνει με τα εξής λόγια της δημοσιογράφου του Al Jazeera: "Γιατί σε μια χώρα που έδωσε στον κόσμο την δημοκρατία, θα έπρεπε να υπάρχει χώρος για ενναλακτικές απόψεις".

Φωτογραφίζει - σαφώς - ως φερέφωνα της Τρόικας τους μεγαλοδημοσιογράφους Γιάννη Πρετεντέρη, Μανώλη Καψή, Μπάμπη Παπαδημητρίου!

Το βίντεο αναφέρει:

"Οι έλληνες δημοσιογράφοι βρέθηκαν όχι μόνο να καλύπτουν την ιστορία της κρίσης αλλά ...έγιναν και μέρος της!"

"Τα media της χώρας επηρεάστηκαν πάρα πολύ. Τηλεοπτικοί σταθμοί έκλεισαν, πολλοί απολύθηκαν και όσοι κατάφεραν να έχουν δουλειά είχαν σημαντικη μείωση μισθού".

"Πολλά παράπονα από τους πολίτες ότι ξεπέρασαν τα συμφέροντα τον κερδοσκόπων το δημοσιογραφικό λειτούργημα".

"Πολλές "εναλακτικές" δημοσιογραφικές απόψεις για την κρίση κόπηκαν".

"Γιαούρτια πετάγονταν μέσα σε τηλεοπτικούς σταθμούς εναντίον πολιτικών".

"Tο τηλεοπτικό κανάλι ΑLTER κατελήφθηκε από τους ίδιους τους εργαζόμενους για καθυστερησεις μισθων πολλών μηνών".

"H εφημεριδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ χρεοκόπησε και έχασε την δουλεια του ο δημοσιογράφος Δημήτρης Τρίμης που είναι ο πρόεδρος του κλάδου δημοσιογραφίας".

"Διαφορετικοί σταθμοί με διαφορετικές ιστορίες για τη κρίση που φέρνουν το χάος στο πληθυσμό".

"Όσοι από τα media έχασαν την δουλειά τους πρέπει να ενωθούν".

"Πρέπει να βρεθούν εναλλακτικοί τρόποι ενημερωσης και όχι μόνο από την τηλεόραση".

http://planet-greece.blogspot.com/2012/07/al-jazeera-t.html